mhi - پیش بینی آینده اقتصاد و کسب و کارها چگونه خواهد بود (بخش سوم اتصال ) ؟

پیش بینی آینده اقتصاد و کسب و کارها چگونه خواهد بود (بخش سوم اتصال ) ؟

ابهام واقعی زمانی رخ خواهد داد که اقتصادهای فعلی و آتی طی دو دهه آینده در مقابل یکدیگر قرار بگیرند. در این زمان است که اقتصادها بیش از پیش به سراغ بیولوژی خواهند رفت. به همین دلیل است که ما شاهد ابهام میان فن اوریهای مواد طبیعی و غیرطبیعی، فرآورده های طبیعی و مصنوعی و موجودات زنده و غیرزنده خواهیم بود. 

اتصال

در سال 1998 ما کتاب ابهام را به رشته تحریر درآوردیم. در این کتاب گفته می شد که اتصالات شبکه ای، قوانین کسب و کار را تغییر خواهند داد. در آنجا ما بر اقتصاد اطلاعاتی تمرکز کردیم. ابهام واقعی زمانی رخ خواهد داد که اقتصادهای فعلی و آتی طی دو دهه آینده در مقابل یکدیگر قرار بگیرند. در این زمان است که اقتصادها بیش از پیش به سراغ بیولوژی خواهند رفت. به همین دلیل است که ما شاهد ابهام میان فن اوریهای مواد طبیعی و غیرطبیعی، فرآورده های طبیعی و مصنوعی و موجودات زنده و غیرزنده خواهیم بود. 

به نظر میرسد اتصالات و ارتباطات جهانی در روشنترین وضع و بنیادی ترین قواعد خود قرار دارند. قواعد برگرفته از علوم، جهانی را خلق می‌کنند که قواعد مذهبی یا هنری ، همان جهان را با قواعدی متفاوت می‌آفرینند. همه آنها واقعیتهایی متفاوت از یک جهان هستند. در علوم، چه به قوانین مادی بپردازیم و چه قواعد ژنتیک، اطلاعاتی یا مولکولی، باید بدانیم که در هر حال قانون، قانون است. چنین قوانینی ارتباط میان جهان را ساده تر می‌سازند اما هرگز انسان را از برقراری ارتباطات جدید منع نمی‌کنند. 

در علوم، ما به نقطه ای رسیده‌ایم که فناوری بیولوژیکی و فناوری اطلاعاتی را می توان به یکدیگر تعبیر کرد. اصول هر قانون را می توان در لایه هایی متوالی شناخت. جهان از ابتدا بر پایه نظم و قانون بنا شده و بنابراین اقتصادهای آن نیز چنین هستند. قانون در الزامی‌ترین و اساسی‌ترین شکل خود نیز قانون است. بنابراین میتوان قوانین را مبادله کرد و فناوریهای امروز نیز در راستای همین هدف هستند. بنابراین الگوهایی که بیولوژیستها و اکولوژیستها ایجاد کرده‌اند ، برای مدیریت استراتژیها و فرآیندهای کسب و کار مفید است . 

امروزه مولکولها از یک آزمایشگاه به آزمایشگاهی دیگر منتقل می‌شوند و نتایج حاصل از فعالیتهای تحقیق و توسعه به تولید بیشتر می انجامد. علم دیروز میتواند به خدمات و مراقبتهای بهداشتی فردا بیانجامد. قلب مصنوعی که تحت کنترل ریزتراشه ها قرار دارد یک واقعیت است. اما همواره از مولکولها استفاده های یکسان به عمل نمی‌آید. هرگز سلولهای یک زالو به یک ترانزیستور سیلیکونی متصل نشده‌اند و یک عصب مصنوعی در بدن خرچنگ قرار نگرفته است. 

تفاوت میان موجودات همواره وجود داشته است. دو دهه پیش، علم ژنتیک شاهد پیشرفتهای خوبی بود، باکتریها در آزمایشگاهها پرورش یافتند و پروتئینهای دارویی به طور مصنوعی ساخته شدند. ما آزمایشهای مربوط به انسان را بر روی بدن موش انجام دادیم زیرا بدن موش شباهت زیادی به بدن انسان دارد. هم چنین غدد ابریشمی عنکبوت و غدد شیری بز هم شباهتهای زیادی به یکدیگر دارند. دانشمندان مولکول غدد عنکبوت را وارد غدد شیری بز کردند و در نتیجه شیر بز حالتی ابریشمی به خود گرفت. 

گام بعدی انتقال این فناوری آن و استفاده از آن برای تولید انبوه الیافی بود که به بیواستیل (bio-steel) انجامید. استفاده از شیر بز برای تغذیه روشی بسیار قدیمی است اما با استفاده از فناوریهای موجود این امکان فراهم آمد که شیر غنی تر و قوی تر شود. به همین صورت علم بیوپلاستیک در صنایع پتروشیمی و کشاورزی پدید آمده است. پلاستیک از نفت به دست می آید که گران، کثیف و به لحاظ ژئوپلتیکی غیر ثابت است. در آینده این محصول به شکلی ارزان و پاکیزه تهیه خواهد شد. هم اکنون بسیاری از کارخانجات از پلی استیرن استفاده می‌کنند. مزرعه داری مولکولی، یک صنعت جدید مابین صنایع غذایی و صنایع دارویی است. 

نرم‌افزارهای رایانه‌ای نیز همانند مولکولها از همین قواعد پیروی می‌کنند یعنی آفرینش، اتصال و تکامل. این امر باعث رشد سریع فناوریهای اطلاعاتی و فناوریهای بیولوژیکی شده است. تکامل سیستمها باعث خلق جهانی مهیج و مجازی شده که بر مبنای قواعد ساده ای اداره می‌شود. سیستمهای ایمنی دیجیتالی به کار گرفته شده‌اند. الگوریتمهای ژنتیک فقط در رایانه ها وجود دارند اما بیولوژیستها از آنها استفاده می‌نمایند. به زودی از شبکیه های سیلیکونی در چشم انسان استفاده خواهد شد. نقاط مختلف جهان به یکدیگر متصل شده‌اند و حد و مرزهای آنها از میان رفته‌اند. از طریق ارتباطات قواعد شیمیایی، بیولوژیکی و اطلاعاتی، فناوریهای جدیدی ظهور می‌کنند که دارای کاربردهای تجاری هستند که تاکنون توجهی به آنها نشده است. ما تنها در نقطه آغازین دانستن آنچه که نمی‌دانیم هستیم . 

ادامه :  پیش بینی آینده اقتصاد و کسب و کارها (تکامل) بخش آخر

برای اطلاعات بیشتر به مقالات ذیل مراجعه نمایید : 

1 .    نقش و جایگاه فرهنگ سازمانی در ارتقای کسب وکارها |تاملی بر دیدگاههای ادگار شاین بعنوان مبدع فرهنگ سازمانی در سطح جهان

2 .   تاثیر جوزف جوران بر بهبود مدیریت کیفیت در جهان | نگاهی به زندگی کاری جوزف جوران

3 .   چگونه کسب و کارمان را بدون زوال با موفقیت سازماندهی مجدد کنیم ؟ چهار دام ذهنی و ده قائده طلایی برای عبور از خطرات

4 .  مفهومی نوین از استراتژی ( راهبرد ) و کسب و کار | دیدگاه سی. کی. پراهالاد 

5 .   استراتژیهایی ( راهبردهایی ) برای مسئولیت پذیری رهبران | نگاهی به نوشته وارن بنیس و برت نانوس

نظرات
دیدگاه ارسال کنید